Livescore Livestream

Kennismaken met sport

Geplaatst op: 31 jan 2018 om 12:30 door redactie

Bewegen en sporten is belangrijk. Ook voor jonge kinderen. Waarom?

-          Voldoende beweging zorgt voor conditie!

-          Het gewicht blijft op peil en je voorkomt overgewicht;

-          Sporten met andere kinderen is goed voor de sociale ontwikkeling;

-          Bewegen komt het leren ten goede, kinderen kunnen beter focussen, leren sneller switchen tussen taken en leggen sneller verbanden.

Veel jonge kinderen starten met zwemles en stellen de keuze voor een andere sport vaak nog even uit. Maar ook tijdens de periode dat een kind zwemles heeft, kan hij/zij alvast proeven aan verschillende sporten.

Bij de Reuzenpanda’s van SCO!
Bij de Reuzenpanda’s maken kinderen van 5, 6 en 7 jaar kennis met een diverse sporten zoals o.a.: korfbal, voetbal, atletiek, hockey, volleybal en basketbal. Eenmaal per twee weken, in de even weken, wordt er gesport. Hier is bewust voor gekozen zodat het goed is te combineren met zwemles. Elke sport komt 2 maal achter elkaar aan bod. Kennismaken en bewegen is belangrijk, maar plezier is nog belangrijker! Daarom worden er ook veel spelletjes gedaan en doen de Reuzenpanda’s mee aan leuke activiteiten die de club organiseert zoals het kerstdiner, spelen bij Monkeytown, oplopen met het SCO 1 in een volle sporthal, het hoort er allemaal bij!

De trainingen worden gegeven door topsporters: Julian Frieswijk, korfballer van het Nederlands Team onder 19 en Marlijn Kreeft, speelster van SCO A1. Zij worden ondersteund door Leander Zwolle, ALO student en korfballer in de Korfballeague bij Dos’46. In de winter trainen de Reuzenpanda’s in de gymzaal in Oldeholtpade en in de zomer op het sportveld van k.v. SCO.

Kom gerust  een keer meedoen met de 12 huidige Reuzenpanda’s om de sfeer te proeven, in een even week op woensdag om 17:00 uur. Bijvoorbeeld woensdag 7 februari in de gymzaal bij OBS De Striepe in Oldeholtpade.

Wil je meer informatie of uitleg? Mail dan naar sporten@kvsco.nl

 

 

Website realisatie: HelderHoogeveen.com