Livescore Livestream

In de luren laten leggen

Geplaatst op: 07 okt 2018 om 15:11 door redactie

Spelinzicht, ervaring en intimidatie brak de Rikoroedel op. De oude vossen maakten optimaal gebruik van de grenzen van het toelaatbare. De jachtopziener van dienst werd overbluft en de te gretige wolven werden op een dwaalspoor het bos in gestuurd. Na een magere ruststand van 10-7 leek op 12-10 de aansluiting tot stand te komen maar een onbenutte, cruciale stip maakte dat de inhaalrace mislukte. Onder het spottende gejoel van het thuispubliek dropen de Friezen af en keerden met een lege kofferbak op 20-17 terug naar Wolvega.

Tijdens de Indian Summer aan de Stichtse Vecht had de trainersstaf de opstelling aangepast met een basisplaats voor Lianne Bangma voor de afwezige Femke van Zwol. Waar Menno de Vries veel moeite had met de lange, maaiende armen van zijn tegenstander, bulldozerde direct in de beginfase de massieve OVVO-captain Britt Rottink tegen de mat die lang op de grond bleef liggen. Het was duidelijk dat coach van der Putten een fysieke strategie had uitgestippeld om het frivole spel van de gasten te ontregelen. Ook verbaal liet de thuisploeg een stevige geldingsdrang zien. De leidsman van dienst werd regelmatig heftig belaagd en hoewel de tegenstander van Menno al vroeg in de wedstrijd tegen een stevige reprimande opliep, had de man in het geel mede door de hatelijke opmerkingen van de chauvinistische achterban, moeite om boven de partijen te blijven staan. Na de 2-0 opening antwoordde Melvin Frieswijk met een treffer vanaf de achterlijn. Na weer een damestreffer brak Britt Rottink door. Een duw in haar rug bracht Wessel Mulder op de stip die 3-2 verzilverde waarna een afstander de stand op 4-2 bracht. Opnieuw lieten de Friese famkes zich verschalken en was het Melvin Frieswijk die na een snelle vakcombinatie SCO in het spoor hielp. Britt Rottink brak weer door maar haar collega captain zette zijn stevige postuur in haar looplijn. Onhandigheid acterend strooide hij met verontschuldigingen de leidsman zand in de ogen. Na een zuiver schot van Anouk Hoekstra scoorde de volgende OVVO dame 7-4. 

De Stellingwervers kregen meer grip op de rebound en creëerden een handvol vrije schotkansen rond de drie meter zone voor de korf. Ondanks herhaalde pogingen lukte het niet om dit doeltreffend af te ronden. Dit was weer koren op de molen voor het joelende thuispubliek. Melvin Frieswijk knalde de 7-5 binnen waarna de scheids de eerste gele kaart trok voor een OVVO-dame die te fysiek reageerde op een uitbrengbal. Het was duidelijk dat een stalorder was uitgevaardigd  om de Friese captain stevig aan te pakken. De oude vossen agiteerden furieus met verbale ondersteuning vanaf de zijlijn na een Steven Berghuisje van een Ovvoriaan. De geïntimideerde scheids beloonde het theater met een stip. De gebutste Britt Rottink knalde de 8-6 door de mand maar de thuisploeg trok het spel steeds meer naar zich toe omdat de Rikoroedel met te weinig overleg anticipeerde op de slinkse strategie van de Maarssenaren en open kansen onbenut liet. De Randstedelingen liepen weg naar 10-6 waarna Kim van Dalen ingebracht werd voor Anouk Hoekstra. Britt Rottink bepaalde met een afstander de ruststand op een magere 10-7.

Na de donderspeech deelde Menno de Vries vanaf de achterlijn de eerste klap na de rust uit. Door onvoldoende scherpte in de verdediging  kwam de thuisploeg op 12-8 waarna Britt Rottink weer langs haar tegenstander brak met een verwachtte reactie van OVVO als gevolg. Wessel Mulder kon vanaf de 2,5 meter de 12-9 binnen brengen. De SCO captain spoorde de roedel aan en na een ingestudeerde wegstapactie knalde ze vanuit een wegstapactie, na alert reageren van Wessel Mulder, haar derde treffer binnen. Lianne Bangma zette aan, flitste langs haar dame die aan de noodrem trok, met een stip tot gevolg. Van der Putten greep direct naar de time out omdat iedereen aanvoelde dat de wedstrijd het kantelpunt had bereikt. Anouk Hoekstra kwam binnen de lijnen voor Inge Delfsma. De cruciale stip op 12-10 werd onder luid gehoon van het thuispubliek verprutst.

SCO raakte het spoor bijster. OVVO zette een verse klever op Britt Rottink en demarreerde naar 15-10 waarna ook Riko Kruit naar de time out greep. Via een typisch Wessel Mulder actie kwam de stand op 15-11 en revancheerde Melvin Frieswijk zich met de 15-12. Captain Henk Fokker profiteerde van zijn omvang en wist zijn tegenstander uit positie te buiken. Hij tekende daarna voor de 16-12. Het geloof bij de Friezen vervloog. Ray Bouwman werd ingebracht voor Menno de Vries. Nadat Ray zijn eigen veroverde stip verzilverde scoorde OVVO 18-13. Menno de Vries verving Wessel Mulder en Henk Jan Bakker en Melvin Frieswijk wisselden van vak. Henk Jan poeierde een afstander binnen waarna de thuisploeg doeltreffend antwoordde. De Friezen faalden opnieuw vanaf de stip waarna ook Ray Bouwman zich revancheerde met een fraaie, éénhandig afgeronde, doorloper. Menno de Vries stipte de stand naar 19-16, OVVO scoorde tegen waarna het laatste woord was voor Melvin Frieswijk die de eindstand bepaalde op 20-17. Lowieke de Vos en zijn kompanen konden richting het praathuis om lekker te smikkelen en smullen. Hatsekidee, SCO was overtroefd!

SCO heeft zich in de luren laten leggen. Het onvermogen om op beslissende momenten koel en zakelijk open kansen doeltreffend af te ronden begint zich lelijk op te breken. De Rikoroedel moet op jacht naar de koplopers terwijl de achterblijvers gevaarlijk dicht in de nek hijgen. Komend weekend staat de lijstaanvoerder op de stoep. Mid Fryslân verraste met winst op Groen Geel. De Rikoroedel kan ook voor een surprise zorgen met een verjaardagscadeautje voor de captain. Zaterdag op de Hoolttuun, nieuwe ronde, nieuwe kansen. We zullen het beleven...

Hans

Scores: Melvin Frieswijk 5, Britt Rottink 3, Wessel Mulder 3(2), Menno de Vries 2, Ray Bouwman 2, Anouk Hoekstra 1, Henk Jan Bakker 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com