Livescore Livestream

Hotseknots korfbal levert geen punten op

Geplaatst op: 18 feb 2018 om 21:01 door redactie

Het werd een hotseknots korfbalpartij die niet misstaan zou hebben als duel van de roemruchte Feenstra Flyers in Thialf. De powerplay die SCO in de 2e helft uitvoerde om aan te sluiten en te overrompelen werd om zeep geholpen door het arbitrale duo dat veel moeite hadden om op één lijn te komen. Als team zakten de Friezen door het ijs. Demi Sierdsma speelde vorige week een verdienstelijke wedstrijd in de hoofdmacht maar de beloning die ze kreeg om vandaag te debuteren in de basisopstelling kwam wellicht te vroeg. Tegen Joy de Groot, één van de meest geslepen speelsters uit de hoofdklasse, had ze het meer dan lastig. AW/DTV profiteerde van het overwicht aan dameskant getuige de 11 scores van de Mokumse meiden. De Amsterdamse gasten finishten op 22-25 en namen de punten mee naar de hoofdstad.

Nico Kraan en Wolter Achttien stonden vanwege de ziekte van Aegle Frieswijk aan het roer. Vanwege blessureleed bij de dames maakte Demi Sierdsma haar debuut in de basisacht. Na een rommelige presentatie lieten de gasten gelijk van zich horen. Vanaf de achterlijn knalden de gasten de 0-1 op het scorebord. Beide teams leken er zin in te hebben. Er werd snel en vlot in de hoogste versnelling gecombineerd. Annick Koning en Julian Frieswijk zetten SCO op voorsprong maar de Amsterdammers sloten in hoog tempo aan en denderden door naar 3-5. Menno de Vries zette Melvin Frieswijk op de stip die dit buitenkansje probleemloos binnen bracht. Via snelle Mokumse combinaties waarbij SCO alle zeilen bij moest zetten en af en toe naar de noodrem greep liep AW/DTV weg naar 5-9.

Een luid coachende Nico Kraan nam zijn team bij de hand. SCO reageerde alerter op acties van de gasten die wat gas terug namen. Door twee verzilverde stippen van Julian Frieswijk kroop de thuisploeg dichterbij. De Friezen lieten enkele strijdlustige individuele acties zien waardoor het publiek achter de eigen ploeg ging staan. De met zichzelf worstelende Menno de Vries sprak eindelijk zijn schutterskwaliteiten aan waardoor SCO op 10-11 kon aansluiten. Jammer was dat Annick Koning na een gecombineerde doorbraak waarbij de bal via een spectaculaire klutsactie in haar handen ketste en deze niet door de mand kreeg.

Na rust was het weer Joy de Groot die vernietigend uithaalde. Hierna moest ze vanwege een haperende motor even naar de kant waardoor de Stellingwervers wat meer lucht kregen. Julian Frieswijk werd uitgespeeld en hij beloonde het vertrouwen met een zuivere treffer. De gasten voelden dat de wedstrijd op het punt van kantelen stond en zetten een tandje bij. Met steun van het arbitrale duo liepen ze via verzilverde stippen weg naar 11-15. Een gefrustreerde Friese captain haalde zijn gram en schoot 12-15 binnen.

Met Inge Delfsma voor Iris Hulzebosch die vervolgens Demi Sierdsma verving en Sjoerd Tel voor Menno de Vries ging het sein op groen voor een potje stevige powerplay. Zonder Martin Brozius als spelleider werd een heus ren-je-rot spelletje op de mat gelegd. Her en der sneuvelden spelers na bodychecks over en weer. Het was een komen en gaan van verzorgers binnen de lijnen. En Robin van Dalen kreeg er een huishoudelijke taak als vloerdepper bij. Pas na de 12-17 scoorde Annick Koning en rondde Julian Frieswijk een fraaie bovenhandse layup succesvol af nadat hij goed door Kim van Dalen was aangespeeld. De Amsterdamse dames hielden hun team met makkelijke scores in de race.

Via een time out zette het duo Kraan/Achttien de laatste acties uit. Dat leek aanvankelijk succesvol. Na opnieuw een individuele actie van Julian Frieswijk en zuivere schoten van Kim van Dalen en Sjoerd Tel waarbij de bal vlak onder het plafond door scheerde, kwam SCO op 17-20 dichterbij. Het lukte de thuisploeg ondanks scores van de neven Frieswijk en Annick Koning niet om de marge te verkleinen. AW/DTV hield het hoofd koel en had steeds een antwoord klaar. De koploper veroverde de punten en begint als de nummer 1 aan hun laatste thuisduel tegen de nummer 2 Groen Geel waar ze onderling gaan bepalen wie de kampioen van de hoofdklasse A wordt.

Omdat Rohda en Wageningen hun duel wonnen is het doek gevallen voor Tweemaal Zes en Nic./John Schokker Makelaardij. Deze teams dalen volgend seizoen af naar de overgangsklasse. Voor SCO staat de tegenvallende 5e plek definitief vast. Over 2 weken de laatste uitwedstrijd om de keizers baard naar Maartensdijk. Daarna wordt het boek van dit zaalseizoen gesloten en gaat het 2e deel van het veld weer beginnen. En daar is nog wel een mooie prijs te behalen...

Hans

Scores: Julian Frieswijk 9(4), Annick Koning 4,  Melvin Frieswijk 3(2), Menno de Vries 2, Henk Jan Bakker 2, Kim van Dalen 1, Sjoerd Tel 1

foto: PEEMMEDIA
        Gerrit Jan Prakken

Website realisatie: HelderHoogeveen.com