Livescore Livestream

Het seizoen zit er op!

Geplaatst op: 10 mrt 2019 om 12:32 door redactie

Het zat er niet in. SCO was te licht om op te kunnen boksen tegen Oost Arnhem dat onder leiding van de Broeninkbrothers heerste in de rebound en geen antwoord had op scherpschutter Verdouw die zijn productie met dubbele cijfers opvoerde. Na een ruststand van 14-16 liepen de gasten halverwege de 2e helft weg naar 17-26 waarna de Friezen in de slotminuten iets terug konden doen. De wedstrijd en het seizoen eindigden voor SCO in een mineurstemming op 21-27.

In de voorwedstrijd vergooide het reserveteam, dat uit strategisch belang van de coachingsstaf prioriteit had gekregen, onnodig de punten via een buzzerbeater. Het viel even stil in de matig gevulde Steense dat in afwachting was van de traktatie van de Rikoroedel. Menno de Vries die zijn laatste thuiswedstrijd in deze hal speelde, bracht de stemming terug met een dubbele score waarna de gasten antwoordden. De powergirls Kim van Dalen en Britt Rottink hielden SCO op voorsprong maar duidelijk was dat de Arnhemmers overwicht hadden in de rebound en de thuisploeg zuinig moest zijn op de één schots aanvallen. Verzilverde stippen van Kevin Sierdsma en afstanders van opnieuw Menno de Vries en Henk Jan Bakker boden tegenwicht aan de steeds zuiver schietende Rick Verdouw maar het gebrek aan reboundkracht waardoor herhaalschoten uitbleven begon de thuisploeg steeds meer op te breken. De strategie werd aangepast. De Friese mannen werden naar de punt gedirigeerd waardoor de famkes zich ontfermden over de afvang. 

Britt Rottink scoorde via een wegstartactie 9-11 en de 10-12 kwam opnieuw uit handen van Menno. De Arnhemse mannen bleven goed meekijken in de spelsituaties en kaapten veel ballen uit de paalzone. Door een strak afgeronde aanvalscombinatie van Annick Koning, een inloper na een vrije bal van Britt en een zuiver schot van Kevin bleef SCO aan het elastiek en kon er op 14-16 gerust worden.

De thuisploeg herstartte met opnieuw een treffer van Britt waarna een Broeninkbrother tegenscoorde. De Steense voelde een donderbui aankomen en probeerde via technische manipulatie de Gelderse aanvalsdrift te ondermijnen door de schotklok op hol te laten slaan. Het lostrekken van kabels bood enig soelaas. Na groepsoverleg tussen arbiter en spelers werd het duel hervat. SCO prutste en ploeterde verder terwijl de gasten in een flow geraakten. Het gebrek aan reboudkracht begon steeds meer op te breken en ondanks scores van Menno en Femke van Zwol liepen de Arnhemmers weg naar een 17-23 voorsprong waarna Riko Kruit naar de time out greep.

Het lukte de Friese captain niet om zijn collega aanvoerder af te stoppen  waardoor de Gelrenaren op 17-26 kwamen. Joris Damhuis werd afgelost door veteraan Wolter Achttien die gelijk op de stip plaats mocht nemen en niet faalde. Via de wisselcarrousel werd de opstelling aangepast en ook Steenbergen trok zijn spelersbank leeg om alle meegereisden speeltijd te geven. Femke en Wolter lieten de Friezen dichterbij kruipen waarna Menno de Vries zijn 67e treffer van deze jaargang scoorde met een randloos schot vanaf de zijlijn. De wedstrijd eindigde op 21-27.

Een flets seizoen met als hoogtepunt de gewonnen dubbelderby tegen Mid Fryslân. Er is volop werk aan de winkel om het komende seizoen meer kleur te kunnen geven.

Hans

Scores: Menno de Vries 6, Britt Rottink 4, Kevin Sierdsma 3(2), Femke van Zwol 2, Henk Jan Bakker 2, Wolter Achttien 2(2), Kim van Dalen 1, Annick Koning 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com