Livescore Livestream

Het gaat spoken

Geplaatst op: 16 dec 2018 om 16:08 door redactie

Wie had dat gedacht: van voor een bovenste plek in deze klasse gaan tot op de laatste trede van de keldertrap staan. Daar kan het griezelen en ligt het degradatiespook op de loer. Met opnieuw een lege kofferbak kon de Rikoroedel terug naar huis. Daar leek het aanvankelijk niet op. In een gelijk opgaande eerste helft werd gerust met een stand van 14-13. Na de hervatting kwam SCO zelfs op voorsprong maar daarna sloeg Oost Arnhem toe en lieten de Friese mannen zich afbluffen door opnieuw schotvaardiger Arnhemse heren. Klein van stuk maar groots in daden. Via 20-16 en 26-20 bleven de punten op 29-22 in Valkenhuizen en wacht SCO zeer donkere dagen. 

Deze keer bleef Wessel Mulder vanwege een blessure aan de kant. Zijn plek werd ingenomen door de teruggekeerde Henk Jan Bakker. Bij de thuisploeg stond heer nummer 7 in de basis. Kort van naam en lengte maar hij bezorgde de 2 koppen grotere Sjoerd Tel een erg lastige middag. Na de eerste combinaties schoot Rick Verdouw zijn eerste afstander binnen waarna Henk Jan Bakker de stand gelijk trok. Onder de opzwepende drums en sirenes vanaf de tribune kwam OA op 4-1 waarna Henk Jan Bakker weer scoorde en heer 7 ook zijn tweede schot door de mand poeierde. Uit een wegstapactie scoorde Melvin Frieswijk 5-3 maar de Wageningers profiteerden van het teveel aan ruimte en tilden de stand naar 7-3.

Een doorbraak van Kim van Dalen zette Melvin Frieswijk op de stip waardoor het 7-4 werd en even later zorgden Annick Koning met een schot vlak achter de korf en Sjoerd Tel via een eigen verzilverde stip voor de aansluiting. Daarna werd er in rap tempo over en weer gescoord, kreeg de thuisploeg een erg goedkope stip mee en lichtte in korte tijd 11-9 op. Een fel coachende Riko Kruit verordonneerde er een schepje bovenop te doen en via schoten van Menno de Vries en Henk Jan Bakker kwam SCO langszij op 11-11. Heer 7 profiteerde opnieuw van zijn ruimte waarna Annick Koning door goed reboundwerk van Melvin Frieswijk mocht blijven herhalen en 12-12 scoorde. Henk Jan Bakker rondde een doorbraak van Sjoerd Tel zuiver af waardoor de Friezen op voorsprong kwamen maar onder de uitbundige en opruiende aanmoedigingen van het thuispubliek met daarbij een uitgedeelde kerstbonus van de scheids voor de thuisploeg, kon de thuisploeg met een minimale voorsprong naar de kleedkamer. 

Direct na rust knalde Kim van Dalen de gelijkmakende 14-14 op het bord en scoorde Annick Koning met haar eigen specifieke schot vanachter de korf de All Blacks op een 14-15 voorsprong. De blauwwitten reageerde alert waarna Melvin Frieswijk SCO opnieuw aan de leiding bracht. Weer had OA een snel antwoord klaar. SCO werd onrustig, grossierde in slordige passing en werd regelmatig afgefloten op loopfouten. Bij de Friezen wilden de schoten niet meer vallen waar de Arnhemse mannen geen moeite hadden om het gat te vinden.  Zij  tilden hun team naar 22-17. Ray Bouwman werd ingebracht voor Menno de Vries en Kevin Sierdsma loste Sjoerd Tel af om de makkelijk scorende Michael Kort aan banden te kunnen leggen.

Na veel pogingen vond Melvin Frieswijk eindelijk ook een gaatje maar de thuisploeg raakte met steun van de achterban in een flow. Ondanks een fraaie tipp-in van Ray Bouwman gaste de thuisploeg door naar 24-19 waarna een doorbraak van dezelfde Ray leidde tot een verzilverde stip van Melvin Frieswijk.

De mopperende coachingsstaf haalde een noodgreep uit door de captain naar de kant te halen. Maar ook met Menno de Vries voor de leeggeschoten Henk Jan Bakker lukte het niet om de wedstrijd een andere wending te geven. Ondanks scores van Melvin Frieswijk en Annick Koning stevende een vrijuit spelend Oost Arnhem af op een 29-22 overwinning.

SCO staat nu op de voorlaatste plek en aanstaande zondag wacht Mid Fryslân dat flink oefende met het carbidschieten. De voltreffers vlogen de Mokumers om de oren. Het flonkert niet bij SCO en in het nieuwe jaar wordt de derbydubbel vervolgt met de oliebollenwedstrijd in de Steense. Voor de Ghostbusters uit Oldeholtpade wordt het een hele klus om aan het degradatiespook uit de kelder te ontsnappen.

Hans

Scores: Henk Jan Bakker 5, Melvin Frieswijk 5(2), Annick Koning 3, Sjoerd Tel 3(1), Kim van Dalen 2, Menno de Vries 2, Anouk Hoekstra 1, Ray Bouwman 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com