Livescore Livestream

Gretig SCO laat Nic./JSM volstrekt kansloos

Geplaatst op: 04 feb 2018 om 21:28 door redactie

Een fel SCO maakte vanaf het 1e fluitsignaal duidelijk dat er vandaag geen punten uit de Steense zouden ontsnappen. De Groningers werden bij de strot gegrepen, flink door elkaar geschud en snel op achterstand gezet. Nadat de Friezen via 5-0 naar 9-2 weggelopen waren werd de greep iets verslapt en kon een murw geslagen Nic. een beetje opkrabbelen. De coaches Aegle Frieswijk en Nico Kraan kregen hun team op tijd bij de les waarna op 15-11 de thee opgezocht kon worden. Na rust verdubbelden beide teams hun score maar waar de Friezen dat deden met enkele fraaie treffers konden de Groningers alleen profiteren van het feit dat SCO af en toe de teugels liet vieren.

Het was duidelijk dat er vanmiddag belangrijke punten op het spel stonden. De Steense liep lekker vol en na het voorstellen knalde SCO uit de startblokken. Via 2 x Annick Koning, Femke van Zwol, Melvin Frieswijk en Henk Jan Bakker denderden de Friezen naar 5-0 waarna de scheids medelijden kreeg en een discutabele stip aan de Groningers cadeau gaf. Na een 2e Groningse score was het opnieuw Femke van Zwol die via een doorloopbal uit het boekje, soepel voorsneed en haar doorbraak beheerst afrondde en zo de stand naar 6-2 tilde. Melvin Frieswijk verzilverde vanaf de stip een doorbraak van Iris Hulzebosch. Zij speelde een foutloze wedstrijd en tegen haar had Roos Verheugt geen schijn van kans.

Na de 8-2 van Menno de Vries smashte een gedreven spelende Melvin Frieswijk een schot van zijn tegenstander uit de lucht. Daarna prikte Julian Frieswijk vanaf de zijlijn de 9-2 binnen. Nic./JSM sloop wat dichterbij. Na een bloksmash van Julian Frieswijk op Sven Müller werd Annick Koning zonder pardon door haar tegenstandster uit de doorbraaklijn getackeld waarna Melvin Frieswijk op 10-4 zijn 2e stip verzilverde.

De focus verslapte, SCO had veel energie in het spel gelegd en nam gas terug. De groenwitten profiteerden en kropen tot 11-8 dichterbij waarna de coachingsstaf zich langs de lijn meldde. De Friezen herpakten zich en met nieuwe energie werden de Martini’s tegen de muur gezet. Julian Frieswijk, Iris Hulzebosch en een geconcentreerd spelende Annick Koning deelden zuiver geplaatste voltreffers uit waarna een groggy geslagen Nic. op 15-11 in de kleedkamer op adem mocht komen.

De Stadjers begonnen met een score aan de 2e helft maar de Friezen maakten direct duidelijk dat er vandaag bij hen niets te halen viel. Een steeds zuiver schietende Menno de Vries, Henk Jan Bakker en een gretige en alert reagerende Kim van Dalen maakten gehakt van hun tegenstander en knalden zonder mededogen de stand naar 20-12. Na een vernietigend blok van Menno de Vries op Shay Conroy was het wachten op een blok van Henk Jan Bakker. Het sportieve medelijden kwam van Iris Hulzebosch die niet eerst haar open kans afrondde maar de scheids wees op de geknakte roos die onder al dit geweld ter aarde was gestort. Daarna kwam het blok van Henk Jan maar hij kegelde daarmee Kevin van Haastrecht uit de wedstrijd.

Jan Jouke Flokstra opende zijn wisselcarrousel en probeerde door aan alle knoppen te draaien het tij te keren. Een ontketende Menno de Vries en een onverzettelijke Melvin Frieswijk die handig reageerde na een mislukte reboundinschatting van zijn tegenstander, tilden de stand naar 23-15. 

SCO verslapte en door eigen geklungel ontstonden er mogelijkheden bij de gasten die wisten te profiteren. De kobaltblauwen reageerden nu wel op tijd. Een met veel overtuiging spelende Julian Frieswijk en opnieuw Menno de Vries deelden rake klappen uit waarna Henk Jan Bakker met een fraai omdraai sprongschot 27-17 scoorde. 

Een onmachtig Gronings team had zich neergelegd bij de nederlaag. SCO ging op jacht naar de 30e treffer en via een makkelijk scorende Menno de Vries, die alle schroom van zich had afgezet en Iris Hulzebosch die recht voor de korf een splijtende combinatie stoïcijns afstrafte was het Julian Frieswijk die onder de korf met een éénhandige boogbal een reboundactie zuiver afrondde en het laatste woord had op 30-22.

Voor de Groningers hangt het doek nog aan een miniem zijden draadje en alleen een wonder kan ze voor de overgangsklasse behoeden. SCO heeft Nic./JSM op onoverbrugbare afstand gezet. Er is nog een enkel punt nodig om ook de Maartensdijkers af te schudden. Komend weekend de lastige uitwedstrijd naar Harderwijk. Met een positief resultaat speelt de AegleAcht zich definitief veilig en kunnen Aegle Frieswijk en Nico Kraan met een opgeheven hoofd hun afscheidstournee afronden. 

Hans

Scores: Menno de Vries 7, Julian Frieswijk 7(2), Melvin Frieswijk 5(2), Annick Koning 3, Henk Jan Bakker 3, Femke van Zwol 2, Iris Hulzebosch 2, Kim van Dalen 1

Foto: PEEMMEDIA
         Gerrit Jan Prakken

Website realisatie: HelderHoogeveen.com