Livescore Livestream

Geen paasvuur in Oldeholtpade

Geplaatst op: 23 apr 2019 om 11:41 door redactie

 

De temperatuur steeg naar tropische waarden maar het bevrijdingsvuur wilde maar niet ontbranden. Losse flodders schoten richting de korf waar de Rikoroedel op zoek ging naar voltreffers. Die waren zo goed verstopt dat SCO de hele wedstrijd in de achtervolging moest. Na de spectaculaire zaalwinst in de dubbelderby tegen Mid Fryslân bleef het mandje leeg en moesten de kobaltblauwen met beteuterde koppies aanschuiven voor de pasta pesto maaltijd.

De basisacht bleef gehandhaafd met Annick Koning naast Femke van Zwol in de eerste aanval aangevuld met Menno de Vries en Kevin Sierdsma. Kim van Dalen, Britt Rottink, Sjoerd Tel en Henk Jan Bakker kregen de eerste verdedigende taak. Onder een stralende de zon zorgde het massaal opgekomen Friese publiek voor een echte derbysfeer. Na de eerste schermutselingen werd Sjoerd onder de korf verschalkt waardoor de gasten op voorsprong kwamen. Kevin trok de stand gelijk na een benutte stip maar via zuiver schoten van Harm Smit vergrootte Mid Fryslân de voorsprong. Na een felle doorbraak van Menno wist opnieuw Kevin deze actie succesvol af te ronden waarna Jakko de Nekker met een afstander de 2-4 op het scorebord knalde.

De gasten hadden overwicht in de rebound en legden meer gretigheid aan de dag. Nadat ze in de zaal twee keer door SCO waren verslagen en uiteindelijk degradeerden uit de hoofdklasse zaten meer dan voldoende revanchegevoelens in de roodzwarte brigade. Het duel werd grimmiger. Na een woeste actie van Menno mocht de roodzwarte captain onder hatelijk hoongejoel van het thuispubliek een stip verzilveren en greep Riko Kruit op 2-5 naar de timeout.

Dit miste zijn uitwerking niet. Sjoerd kreeg meer grip op de rebound en kon uit een succesvolle afvang gelijk de 3-5 scoren waarna Kevin handig zijn derde score binnenbracht door na een omdraaiactie met een bovenhands layup de 4-5 binnen te prikken. Via een afstander kwamen de gasten op 4-6 maar door een wegstartactie van Britt en een doffe dreun van Femke begon SCO de gasten dicht in de nek te hijgen. De gelijkmaker hing in de lucht, SCO creëerde veel kansen maar een score viel voor rust niet meer te noteren zodat de ploegen op een zeer magere 6-7 naar de kleedkamer konden.

Na een verkoelend drankje begon SCO feller aan de tweede helft. Nadat mislukte eerste poging sleepte Femke na haar volgende doorbraak de gelijkmakende 7-7 uit het vuur. Harm Smit antwoordde gelijk waarna Britt het voorbeeld van Femke volgde en na haar doorbraak Sjoerd op de stip zette die 8-8 aantekende. Hoewel Mid Fryslân opnieuw de leiding greep leek de thuisploeg beter in het ritme te komen en nadat Kevin handig de 9-9 binnenbracht leken de gasten na wat duw- en trek werk onder de korf en onderling mopperpartijen rijp voor de sloop. Tolsma riep zijn team naar de kant waarna Sjoerd vanaf de stip het vonnis mocht vellen. Deze kans bleef onbenut waaruit de gasten weer nieuwe energie putten en na twee zuiver schoten van Marije Visser keek SCO opnieuw tegen een achterstand aan.

De coaches schaakten met de opstelling. Britt verhuisde van vak, Anouk Hoekstra kwam voor Femke van Zwol, Inge Delfsma loste Kim van Dalen in de aanval af voor meer reboundkracht en ook Tolsma husselde zijn selectie door elkaar. Na een energieke doorbraak waarbij de dames prima kruisten scoorde Britt 10-11 maar MF scoorde direct tegen. Met een laatste krachtinspanning scoorde captain Henk Jan Bakker vanaf de achterlijn 11-12 waarna Anouk via een doorbraak Sjoerd op de stip zette die de gelijkmakende 12-12 verzilverde. De gasten scoorden tegen waarna de krachten bij SCO wegvloeiden en na een timeout deelden de roodzwarten met de 12-14 en 12-15 de nekslag uit. Het laatste woord was voor Sjoerd die de eindstand bepaalde op 13-15.

Een tegenvallende opening van de tweede seizoenshelft. SCO bevindt zich in de gevarenzone en zal alle zeilen bij moeten zetten om zich te kunnen handhaven. Op 11 mei wachten de Meeuwen in Putten voor een heus degradatieduel. Het scoringspercentage moet omhoog om het vege lijf te kunnen redden.

Scores: Kevin Sierdsma 4(2), Sjoerd Tel 4(2), Britt Rottink 2, Femke van Zwol 2, Henk Jan Bakker 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com