Livescore Livestream

Gedegen SCO bijna veilig

Geplaatst op: 26 mei 2019 om 12:38 door redactie

Een geconcentreerd spelend SCO maakte korte metten met de veteranen uit Maarssen. Nadat halverwege de eerste helft afstand was genomen knalde Menno de Vries de ruststand op 11-6. Na de hervatting deelden de Friezen tik naar tik uit en demarreerden naar 15-6 waarna OVVO dekking zocht in de time-out. Het onderbrak de bloeddorst bij de Rikoroedel maar de overwinning kwam nooit in gevaar. SCO finishte op 19-13 en haalde zo een belangrijke overwinning binnen. 

Menno de Vries was terug van een schorsing waardoor de vakken weer aangepast waren. Naast Menno startten Annick Koning, Britt Rottink en Kevin Sierdsma in het eerste aanvalsvak. De verdediging werd gevormd door Kim van Dalen, Femke van Zwol, Sjoerd Tel en captain Henk Jan Bakker. Met rustige aanvalscombinaties probeerde SCO te profiteren van de schaduw in het achterveld. In de verdediging werd prima rugdekking gegeven maar toch was het good old Martijn Roos die dit duel met een afstander opende. Een massief blok van veteraan Henk Fokker op een doorbraak van Menno de Vries zette Kevin Sierdsma op de stip die de gelijkmaker verzilverde. De derde gladiator op leeftijd Remco de Haan zette de Maarssenaren op een 1-2 voorsprong maar een lange, rustig opgezette aanvalscombinatie werd zuiver door Femke van Zwol afgerond waardoor de teams weer naast elkaar stonden. Via een schot pakten de gasten opnieuw de voorsprong maar de fel verdedigende Michelle Brouwer die alleen maar oog had voor het afstoppen van Britt werd middels een strafworp door Marcel Winters tot de orde geroepen. Kevin Sierdsma scoorde vanaf de stip de 3-3. Femke bracht vanaf de zijlijn met een zuiver schot haar team op voorsprong en die werd daarna niet meer afgestaan. SCO zette aan. Schoten van captain Henk Jan en Femke ketsten uit de mand, een doorbraak van Kim stuiterde over rand maar scores lieten op zich wachten. Nadat Henk Jan van schuin achter de korf met een vlak schot de 5-3 binnen ketste werd de eerste time out aangevraagd.

Een doorpass op de vrijstaande Annick bracht de 6-3 op het scorebord waarna Sjoerd met een killing block een schotpoging van Martijn Roos neutraliseerde. Het publiek reageerde enthousiast en op de vrijgekomen adrenaline speelden de kobaltblauwen met vertrouwen lange aanvalscombinaties uit. De gedreven spelende Femke legde aan voor 7-4 waarna Britt met een briljante pass Kevin aanspeelde die vrij onder de korf de 8-5 binnen tikte. Kevin die met veel vechtlucht opbokste tegen de zeer ervaren en massieve Henk Fokker. Menno profiteerde van een herhalingscombinatie en scoorde 9-5 waarna Kim een aanvalspatroon keurig afrondde door de 10-5 raak te schieten. Na een strakke pass sloot de vrijstaande Menno met een afstander de eerste helft af op 11-6.

Direct na het rustsignaal maakten de Friezen korte metten met de hoop van de gasten om terug te komen in de wedstrijd. Door treffers van de met veel overtuiging acterende Menno, de beweeglijke Kim, Henk Jan en opnieuw Menno deelde een gedreven en fanatiek spelend SCO tik na tik uit waarna een murw geslagen OVVO onder luid gejoel van het massaal opgekomen thuispubliek op 15-6 in een time out vluchtte. Vanaf de stip kroop OVVO iets dichterbij maar de volharding vervloog nadat een met scherp schietende Femke de 16-7 door de mand stuiterde en een rustig combinerend SCO heel volwassen de overwinning naar zich toe trok.

In een laatste wanhoopspoging trok coach van der Putten zijn reservebank leeg maar dit kon SCO niet meer verontrusten. OVVO mopperde zich door het eindspel. Menno en de nooit opgevende en fanatiek coachende Henk Jan trokken de trucen-doos open en vermaakten het publiek met atletische schotpogingen. Britt spoorde met felle aanmoedigingen haar vakgenote Annick aan om de 17-8 binnen te knallen. Na een comedy capers kluts van Britt en Annick schoot scherpschutter Menno de eindstand naar 19-13.

Een belangrijke overwinning voor SCO dat nog één punt nodig heeft om definitief veilig te zijn. Zo spelend kunnen de Friezen kunnen nog een lastige luis zijn in de kampioenspels van KCC of Wageningen. Duels die de komende weken op het programma staan. Als OVVO punten laat liggen tegen mededegradatiekandidaten de Meeuwen of Oost Arnhem is het pleit ook beslecht. Voor SCO ziet het leven er na de prima overwinningen van de laatste weken een stuk zonniger uit….

Hans

Scores: Menno de Vries 6, Femke van Zwol 4, Kevin Sierdsma 3(2), Annick Koning 2, Kim van Dalen 2, Henk Jan Bakker 2  

Website realisatie: HelderHoogeveen.com