Livescore Livestream

Fel SCO wint met overmacht

Geplaatst op: 16 apr 2018 om 16:23 door redactie

Het was weer fijn langs de lijn. Onder een oogverblindend zonnetje leverde een SCO een prima prestatie door in de eerste helft Nic./John Schokker Makelaardij op een stevige achterstand van 11-4 te zetten en deze voorsprong in de 2e helft moeiteloos te consolideren. Met 21-14 werden de Groningers terug gestuurd naar de Martinistad. De Stellingwervers blijven hierdoor koploper in de hoofdklasse A.

Zonder Julian Frieswijk die op de trainingsavond een blessure opliep maar met de van een heftige operatie teruggekeerde Britt Rottink, startte de AegleAcht met Menno de Vries, Melvin Frieswijk, Annick Koning en Iris Hulzebosch in de aanval. Henk Jan Bakker, Wessel Mulder, Britt Rottink en de in het basisteam debuterende Demi Sierdsma vormden de verdediging. Na de eerste speldenprikken over en weer brak Menno de Vries langs zijn tegenstander en neutraliseerde de overnamepoging door Melvin Frieswijk goed vrij te spelen die zuiver de 1-0 op het scorebord bracht. Na de gelijkmaker was het de uiterst scherp spelende Britt Rottink die met een overtuigende afstander de 2-1 binnen knalde. De gasten klampten aan maar een verzilverde stip na een flitsende doorbraak van Annick Koning en een herhaling van de doorbraakactie van Menno de Vries kwam SCO op een 4-2 voorsprong.

Na de vroege wissel van Frank vd Veen voor Wessel Mulder begon het aanvallend soepeler te draaien. Na een snelle doorbraakactie van Frank vd Veen floot de scheids en onder felle protesten van de gasten wees hij resoluut naar de stip. Aangezien de vaste beulen buiten de lijnen zaten was het Britt Rottink die het vonnis voltrok. Door een kort schot van Menno de Vries en een zuivere afstander van de nooit opgevende Henk Jan Bakker, hij riep zichzelf meerdere malen tot de orde, liep de thuisploeg weg. De coachingsstaf van Nic. pareerde door andere spelers in te brengen maar SCO liet zich niet van de wijs brengen. De met steeds meer vertrouwen spelende Henk Jan Bakker werd opnieuw goed gezocht en na een strakke pass scoorde hij 8-4. De in de rebound heersende Melvin Frieswijk stipte 9-4 binnen en met een losse flodder schoot Iris Hulzebosch de 10-4 op het bord. Demi Sierdsma profiteerde van de dubbele dekking op Britt en knalde kort voor de korf de ruststand naar 11-4.

Na rust loerde het gevaar van verslapping. Zeker toen Nic. als eerste scoorde maar de dragende spelers bij de kobaltblauwen lazen het spel beter en wisten meerdere ballen uit de aanvalspatronen van de groenwitte zebra’s te stelen. Vanaf de achterlijn schoot de hardwerkende en nadrukkelijk aanwezige Menno de Vries 12-5 op het bord. Nadat Melvin Frieswijk, die na bijna elk duel als overwinnaar uit de strijd kwam, listig profiteerde van een inschattingsfout van de Groningse rebounder en Frank vd Veen met grote precisie een lange afstandsraket afvuurde sloop er toch gemakzucht in de AegleAcht. De scherpte nam af en door geklungel in de verdediging konden de gasten vanaf de stip dichterbij kruipen. Britt Rottink vocht verbeten duels uit met de aan haar traditioneel gekoppelde terriër. Britt liet zien helemaal terug te zijn door na een energieke doorbraak waarbij haar tegenstandster naar de noodrem greep, de terechte stip zelf te verzilveren. 

Zoals gebruikelijk ging de wisselkraan bij de gasten helemaal open en werd alles ingebracht wat voor handen was. De kwantitatieve inbreng leverde niet de gewenste kwaliteitsverbetering op. Melvin Frieswijk faalde vanaf stip waardoor SCO verzuimde om verder afstand te nemen. Na een score van Nic. antwoordde de gedreven spelende Menno de Vries met een hoog en zuiver schot. Wessel Mulder werd terug gewisseld voor Frank vd Veen. Na een doorbraak van Henk Jan Bakker hingen de gasten opnieuw aan de noodrem. Helaas faalde Wessel en werd een tweede stip gemist.

Aegle Frieswijk zag dat zijn team nieuwe impulsen nodig had en bracht Kim van Dalen voor Demi Sierdsma. De patronen werden sneller uitgevoerd waardoor de groenwitten alle zeilen bij moesten zetten om niet helemaal overlopen te worden. Met een zuivere, goed uitgevoerde vrije bal scoorde Britt Rottink 17-10.

Na een score van de tegenstander revancheerde Annick Koning zich prima door met een korte actie haar tegenstander helemaal het bos in te sturen en de geheel vrije doorloopbal beheerst af te ronden. Menno de Vries deed er nog een schepje bovenop en schoot beheerst de 19-11 binnen. De gasten sputterden nog wat tegen maar na een stoïcijnse treffer van de geheel vrijstaande Annick Koning kwam de mooiste treffer op naam van Menno de Vries als beloning voor zijn prima gespeelde wedstrijd. Zijn doorbraak rondde hij met een fraaie onehander doeltreffend af. SCO finishte op een eenvoudige 21-14 overwinning. 

De AegleAcht staat 3 punten los van nummer 2, de tegenstander van komende week, Tempo. Er kunnen zaterdag in Alphen ad Rijn goede zaken gedaan worden. Steun van de eigen achterban is dus van harte welkom. Het afscheid van het trainersduo Frieswijk/Kraan verdient wel wat extra glans…

Scores: Menno de Vries 5, Melvin Frieswijk 5(2), Britt Rottink 4(2), Annick Koning 2, Henk-Jan Bakker 2, Iris Hulzebosch 1, Demi Sierdsma 1, Frank vd Veen 1

Foto: PEEMMEDIA

Website realisatie: HelderHoogeveen.com