Livescore Livestream

Een topdag op de Hoolttuun

Geplaatst op: 12 okt 2018 om 15:01 door redactie

Hoewel via statistieken en rendementen gezocht wordt naar de hoogste waarden is sport geen exact vak. Niet voor niets dat zelfbenoemd voetbalprofessor Johan Derksen nog nooit de toto heeft gewonnen. Het vermogen om het aanwezige talent daadwerkelijk naar boven te halen, vorm van de dag, piekmomenten, rivaliteit en de wil om te winnen bepalen gelukkig mee aan de uitslag. En die charme maakt dat huizenhoge top favorieten wel eens punten laten liggen bij rode lantaarn dragers. Sport moet onvoorspelbaar zijn om het aantrekkelijk te houden. Die onvoorspelbaarheid ligt voor bondscoach Scholtmeijer iets verder weg vandaar dat hij het element benchmark aan de prestatie van TeamNL heeft toegevoegd. Je moet toch wat om het publiek op het puntje van de stoel te krijgen.

In hoofdklasse A zijn er alweer verrassende uitslagen genoteerd. Groen Geel ging ten onder in Reduzum, Wageningen verloor alle punten op de berg en het fysieke OVVO presteerde het om thuis niet in de dubbele cijfers te scoren tegen de Wormers. SCO zoekt nog naar de optimale balans. Vorige seizoen zonder puntverlies koploper hangt het team nu in de middenmoot en moet het over de schouder naar de achtervolgers kijken die dicht in de nek hijgen. De tegenstander dit weekend laat de meest stabiele prestatiecurve zien. Alle wedstrijden in winst omgezet en KCC/SO natural is daardoor met het beste doelsaldo de trotse, ongeslagen koploper. Maar hoe meer wedstrijden je op rij wint hoe dichter je bij de eerste nederlaag komt. En dat zou maar zo kunnen op de Hoolttuun. Want er zit potentie in de Friese selectie. Als de kobaltblauwen weten te pieken kan het een herhaling worden van de spectaculaire wedstrijd tegen de Capellenaren waar SCO na een 27-28 uitslag als winnaar van het veld stapte.

Volgens de berichten wordt het een zeer fraaie dag. Met om 19:00 uur het duel SCO-KCC en daarna een afsluitende party met het optreden van de in Stellingwerf en omstreken wereldberoemde Berend Riemersma. Alle ingrediënten aanwezig om er een topavond van te maken.  Met het zoet van de overwinning smaakt alles beter. En daar kan de achterban aan bijdragen. De Rikoroedel rekent op U!.

Hans

Website realisatie: HelderHoogeveen.com