Livescore Livestream

Een mislukte seizoensopening

Geplaatst op: 08 sep 2019 om 13:01 door redactie

De Rikoroedel startte flitsend met fraaie scores. Een stroever lopend 2e aanvalsvak wist het goede begin geen vervolg te geven waardoor de Arnhemmers tijd kregen om te herstellen. Halverwege het 2e kwart pakten de Friezen opnieuw de voorsprong maar konden niet doordrukken waardoor de gasten op het rustsignaal aansloten op 8-8. Na rust was het stuivertje wisselen en op 12-12 brak een doelpuntloze fase aan waar duidelijk werd wie als eerste zou scoren grote kans zou maken op de overwinning. Dat waren helaas de gasten. Nadat de SCO blunderde bij het uitbrengen van de bal waarvan Oost Arnhem in de directe omschakeling profiteerde was het pleit beslecht en stond de thuisploeg na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Na het vertrek van Menno de Vries en de blessure van Henk Jan Bakker moest er gesleuteld worden aan de opstelling. Met Kevin Sierdsma, Sjoerd Tel en Annick Koning naast zich draaide het vak met Britt Rottink in de voorbereiding naar behoren. Het andere vak met Kim van Dalen, Evelien Frieswijk, Ray Bouwman en Wessel Mulder heeft potentie maar is grillig en zoekt naar de juiste afstemming.

Nadat Kevin een vlotte combinatie met een mooi zwevende afstander het seizoen had geopend en Britt met een fraaie onehander atletisch haar doorbraak op 2-0 afrondde was het aan het 2e vak om dit een vervolg te geven. Maar na de eerste schrik trokken de gasten de verdedigingslijnen aan en gaven bijna geen ruimte meer weg. SCO ploeterde, Oost Arnhem kwam langszij en demarreerde naar 2-4 waarna Kim 3-4 binnen prikte en Ray de teams weer naast elkaar schoot. Na de 4-5 was het opnieuw Kevin die goed uitgespeeld werd en de 5-5 binnen knalde.

De aanwijzingen in eerste time out pakten goed uit. Ray poeierde de 6-5 binnen waarna Kim als schaduwspits toesloeg en 7-5 op het scorebord bracht. De scheidsrechter honoreerde de gasten met een goedkope, verzilverde strafworp na een verdedigende actie op een vrije bal.  Sjoerd knalde vanaf de achterlijn de 8-6 binnen maar door slordige afwerking van de kansen klonk op 8-8 het rustsignaal.

SCO opende de 2e helft met een doorbraak van Britt die haar tegenstandster het bos instuurde. De afronding tolde over de rand maar het leverde geen score op. Kevin profiteerde handig van een reboundactie en scoorde beheerst 9-8 waarna de gasten na een onhandige overtreding vanaf de stip gelijk maakten. Na een energieke doorbraak van Ray die vlak onder de korf de 10-9 binnen frommelde veerde het publiek op. Zeker nadat dezelfde Ray vanuit de achterhoek de 11-9 binnen knalde en het eerste aanvalsvak de voorsprong mocht gaan uitbouwen. Klungelige verdedigingsacties brachten de gasten onnodig terug in het zadel. Evelien revancheerde zich door in de omschakeling direct de stip voor de 12-11 te forceren die door Wessel werd afgetikt. Na een schotje van Noa Kapteijn kwam de 12-12 op het scorebord. En die stand zou minutenlang blijven staan. Het werd duidelijk dat het eerste team dat deze impasse zou doorbreken een grote kans zou maken op de overwinning. De theaterkoning van Oost Arnhem kreeg dit voor elkaar en scoorde onder luid gejuich van zijn eigen selectie 12-13. Annick profiteerde van de strakke, meekijkende dekking op Britt en scoorde 13-13 waarna OA op 13-14 kwam.

De coachingsstaf, dit seizoen aangevuld met Arjen Kreeft, besloot om Anouk Hoekstra in te brengen voor Evelien Frieswijk en Britt nog meer in stelling te brengen. Bij elke vakwisseling werd zij terug gebracht naar het aanvallende kwartet. Nadat een vrije bal werd toegekend werd er niet alert gereageerd om de goede aangeefposities in te nemen. Oost Arnhem trof opnieuw doel waarna Sjoerd 14-15 scoorde. SCO bracht een bal uit de verdediging op maar blunderde bij het aanspelen van iemand met hetzelfde shirt. De gasten profiteerden door in de directe omschakeling de genadeklap uit te delen. Rixt Buma mocht haar debuut in de hoofdmacht maken. Alleen de gasten wisten nog een keer te scoren. Eindstand 14-17.

Een slechte start van het nieuwe seizoen. Komend weekend de derby in en tegen Heerenveen. SCO zal de punten moeten meenemen om met vertrouwen deze competitie te kunnen vervolgen.

Scores: Ray Bouwman 4, Kevin Sierdsma 3, Kim van Dalen 2, Sjoerd Tel 2, Britt Rottink 1, Wessel Mulder 1, Annick Koning 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com