Livescore Livestream

Een matige afsluiter

Geplaatst op: 16 jun 2019 om 21:56 door redactie

De laatste wedstrijd in hoofdklasse A was het prestigeduel SCO-Wageningen. Zonder enig belang want het kampioensfeest was in Capelle aan de IJssel al gevierd en in Putten en Maarssen wisten ze dat ze het komende seizoen een toontje lager moeten zingen. De Friezen startten fel en zetten de Wageningers met de rug tegen de muur. Maar aan het einde van de eerste helft werd SCO slordig en wist het gat in de mand niet meer vinden. De gasten scoorden 6 keer op rij en bogen een achterstand van 9-6 om naar een 9-12 ruststand. Halverwege de 2e helft kwamen de Friezen op 15-17 nog dichtbij maar toen de wedstrijd stil viel nadat de warrige arbitrage ook technisch geen contact meer met elkaar kon vinden, gaf de thuisploeg de wedstrijd uit handen. Aanstromend talent mocht speelminuten maken en vertrekkende spelers kregen hun welverdiende publiekswissel. Op 19-24 sloot Annick Koning het seizoen af met de laatste score.

Het leek een zonnige middag te worden maar af en toe moest het publiek de beschutting van de luifels opzoeken om het allemaal droog te kunnen houden. In de vaste basisoptelling scoorden Britt Rottink en Femke van Zwol vanaf de achterlijn en ontving Sjoerd Tel een klaterend applaus voor zijn éénhandige afronding na een doorbraak waarbij hij vanaf de zijlijn strak werd aangespeeld door Henk Jan Bakker. SCO speelde fel en hoewel de gasten tegenscoorden gingen de Friezen in een strak tempo door. Met een randloos schot denderde Menno de Vries in zijn laatste wedstrijd de 4-2 door de mand en rondde Sjoerd een reboundactie met een fraaie boogbal af waardoor het 5-2 werd. Menno had er zin in en plukte zelfs een bal boven de reboundende Jasper Broenink weg. Vanuit stilstand joeg Britt de 6-4 door de mand maar de bergbewoners klampten aan en kwamen op 6-6 langszij.

SCO zette aan. Britt brak langs haar tegenstandster en de zichzelf extra breed makende Jasper werd door de scheids bestraft met een stip die Kevin Sierdsma dankbaar aftikte. Spits Menno knalde 8-6 binnen en nadat Femke profiteerde van de in de rebound steeds meekijkende Iris Ilekhomon en een heer de vrije ruimte wilde repareren bracht Sjoerd vanaf de stip de 9-6 op het scorebord. Maar om onverklaarbare reden stokte daarna de Friese productie. Onder leiding van Jasper Broenink werden de blauwwitte mouwen opgestroopt en zette Wageningen de achtervolging in. Het was daarna erop en erover waardoor de gasten op 9-12 naar de thee konden.

Na rust scoorden de Wageningers opnieuw waarna Sjoerd de traditionele 10-13 raak schoot. Britt wist Kevin weer op de stip te zetten maar de gasten raakten niet van slag en demarreerden naar 11-15. Met een doffe dreun bracht Kim van Dalen op 12-15 de teams dichter bij elkaar en daarna creëerde SCO via Femke en Kim volop kansen om aan te sluiten. Maar het zat de Friezen in deze fase niet mee. Ballen stuiterden uit de mand of tolden over de rand.

De coachingsstaf, vandaag geassisteerd door zes coaches in opleiding, greep in en bracht Evelien Frieswijk voor Femke van Zwol. Ray Bouwman kwam voor Menno de Vries die even later teruggewisseld werd voor Sjoerd Tel. Met haar 40e treffer van dit seizoen knalde topscoorder Britt de 13-16 op het bord waarna Evelien er 14-17 van maakte en Menno de bijna aansluiting op 15-17 tot stand bracht. 

Niet alleen op het Zuid-Amerikaanse continent maar ook op het veld in Oldeholtpade viel de verbinding daarna weg bij de arbitrage waardoor de warrige leiding helemaal stil viel. Wessel Mulder kwam binnen de lijnen voor Kevin Sierdsma. De gasten scoorden waarna Kim met een schot voor 16-19 zorgde. 

De thuisploeg leek leeg gespeeld. Wageningen bracht de meegebrachte junioren binnen de lijnen maar de power bij SCO ontbrak om hiervan te profiteren. Na de 17-21 treffer van Ray Bouwman kreeg de roestige ijzervreter Wessel zijn publiekswissel, mocht Anouk speelminuten maken voor Britt waarna ook korfbalspits Menno zijn schoenen aan de wilgen hing en hij onder een zeer verdiend applaus het veld mocht verlaten. Annick Koning schoot de laatste treffer op 19-24 op het bord waarna dit boek gesloten werd.

SCO sluit het seizoen af op de 5e plek. KCC pakte verrassend in Wormer de titel en zoals gezegd viel het doek voor de Meeuwen en OVVO. Volgend seizoen derby’s tegen Mid Fryslân en Heerenveen dat in de laatste speelronde promoveerde. Na de zomervakantie kunnen de mouwen opgestroopt worden voor stevige duels op Friese bodem… 

Hans

Scores: Sjoerd Tel 4 (1), Britt Rottink 3, Menno de Vries 3, Kim van Dalen 2, Kevin Sierdsma 2 (2), Femke van Zwol 1, Evelien Frieswijk 1, Annick Koning 1, Ray Bouwman 1  

Website realisatie: HelderHoogeveen.com