Livescore Livestream

Een maatje te klein

Geplaatst op: 30 sep 2018 om 12:28 door redactie

De contouren zijn geschetst. De hoofdprijs van hoofdklasse A lijkt ook dit seizoen niet in Friesland te gaan vallen. De Groen Gele brigade beschikt over veel kwaliteit en was goed voorbereid op het topduel in Oldeholtpade. Het huiswerk was tot in de puntjes verzorgd ook al probeerde de Rikoroedel hier en daar wat zand in de ogen te strooien. De Dikformatie liet zich niet verrassen, de koppels werden geformeerd en terwijl het publiek nog de Hoolttuun opwandelde was de eerste tik al uitgedeeld. In het begin kon SCO nog aanhaken maar tegen het einde van de eerste helft liepen de Wormers weg naar een 8-13 voorsprong waarna op 9-13 het rustsignaal werd gegeven. Na rust draaide de Zaanse molen op volle toeren, profiteerden de Wormers van de weggegeven ruimte en raakten de Friezen het spoor volledig bijster. Nadat de gasten wat gas hadden terug genomen en de coachingsstaf enkele wissels had toegepast kwam er iets meer richting op de Noordelijke route maar nooit kreeg SCO de Groen Gele brigade meer in zicht. Op 17-27 en een kofferbak vol punten konden de bezoekers terug naar het Wormerland en stond een beduusde Rikoroedel met lege handen.

Het zonnetje daalde net onder de boomgrens toen de scheids van dienst het beginsignaal gaf voor het topduel in de hoofdklasse A. Wessel Mulder had de plaats ingenomen van de geblesseerde Henk Jan Bakker. Na de eerste speldenprikken openden de gasten door kleine kansjes rond de korf feilloos af te ronden. De Friezen beten op hun tanden en zetten aan. Met scherpe en venijnige acties probeerden ze de Groen Gele trein te ontregelen. Vanaf de achterlijn knalde Anouk Hoekstra de aansluitingstreffer binnen en nadat de gasten tot 2x toe te snel reageerden op haar vrije bal stipte Wessel Mulder de gelijkmaker binnen. Beide teams wilden niets voor elkaar onder doen. Duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en nadat de Wormers weer hadden gescoord zette captain Britt Rottink na een felle actie Melvin Frieswijk op de stip voor de gelijkmakende stand. SCO liet de tanden zien en gromde flink van zich af. Maar onder aanvoering van de soeverein spelende captain Carlo de Vries begonnen de gasten afstand te nemen. Na 3-5, waarna Melvin Frieswijk een doorbraakactie van Ray Bouwman zuiver afrondde, leidde deze jeugdinternational met zijn 3e score zijn team naar een 4-7 voorsprong. Via een zuivere vrije bal van Anouk Hoekstra en rake afstanders van Femke van Zwol en Menno de Vries konden de kobaltblauwen enigszins aanklampen maar de secondanten van de Wormse captain tilden de stand naar 8-13. SCO reageerde te gretig, speelde met te weinig overleg en miste de zuiverheid in de afronding. Met een snelle actie zorgde Ray Bouwman ervoor dat het publiek iets meer vertrouwen kreeg op een goede afloop.

Ook na de rust waren het de gasten die als eerste de opening vonden. De Stellingwervers hadden via Anouk Hoekstra een direct antwoord klaar en nadat Ray Bouwman een lange aanvalscombinatie prima had afgerond leek er nog van alles mogelijk. Groen Geel profiteerde echter van het tactische concept om aangewezen spelers vrij te laten en zo de aanvalsdruk te verleggen. Vanuit soms stilstand knalden met name de Wormse dames de ballen door de mand. Op een ontluisterende 11-20 achterstand kwam Lianne Bangma voor Inge Delfsma. Na een keurige treffer van Anouk Hoekstra en een randloos schot van Menno de Vries mocht Kevin Sierdsma zijn debuut maken in de hoofdmacht. SCO was in staat om treffers van Groen Geel te pareren maar van een inhaalrace was geen sprake meer. Uit een “Ilonaatje” scoorde Britt Rottink 14-24 waarna Sjoerd Tel binnen de lijnen werd gebracht. 

Het publiek veerde op nadat debutant Kevin Sierdsma met een dubbele score de stand op 16-26 had gebracht en dit onder luid gejuich werd ontvangen. Anouk Hoekstra schoot opnieuw raak op 17-26 maar vanaf de stip nam de man of the match Carlo de Vries, de punten in ontvangst. Een afgetekende zege waardoor de Friezen afstand nemen van de kopposities. Punten verzamelen is nu het motto om rustig toe te kunnen werken naar het zaalseizoen. Komende zaterdag naar Maarssen. OVVO deelde de punten in Reduzum en versloeg in de eerste speelronde Wageningen die dit weekend weer Oost Arnhem met lege handen liet staan. De Rikoroedel moet de wonden likken en zich opmaken voor een nieuw duel in een competitie waarin je niets cadeau krijgt. 

Hans

Scores: Anouk Hoekstra 5, Menno de Vries 3, Melvin Frieswijk 2(1), Ray Bouwman 2, Kevin Sierdsma 2, Femke van Zwol 1, Britt Rottink 1, Wessel Mulder 1(1)

FOTO: Gerrit Jan Prakken
            PEEMMEDIA

Website realisatie: HelderHoogeveen.com