Livescore Livestream

Een avondje SCO

Geplaatst op: 07 sep 2018 om 16:57 door redactie

Jan Kramer Auto’s heeft maandenlang de website gedomineerd. Hoogste tijd dat de korfballers uit Oldeholtpade e.o. weer van zich laten horen. Het nieuwe seizoen gaat van start en een frisse wind waait door de Hoolttuun-Arena. De AegleAcht heeft plaats gemaakt voor een enthousiaste groep, de RikOctets. De nieuwe trainersstaf perst al wekenlang alles uit de talentvolle selectie. Er is flink gerammeld met de grillplaten, gemengd en geroerd in stomende potten en pannen en stevig gestrooid met de aanwezige ingrediënten om de lekkerste Kruitnoten te kunnen presenteren. 

Er zijn enkele nieuwe gezichten binnen de selectie. Inge Delfsma is terug op het vertrouwde nest waar de eigen kweek voorzichtig aan de poort rammelt. Het basisteam wordt gevormd door de talenten die inmiddels volwassen zijn geworden. Met Anouk Hoekstra, Femke van Zwol en Menno de Vries staat er een zuiver schietend trio. De functionele lengte en gedreven spelopvatting van Inge Delfsma en Wessel Mulder geven de Kruitformatie volop vermogen maar de doorslaggevende power moet komen van de balvaardige spelers Britt Rottink, Melvin Frieswijk en Henk-Jan Bakker. Riko Kruit is aangetrokken om SCO het laatste zetje naar de top te geven. En de grillige topspeler van weleer is enthousiast aan zijn klus begonnen, heeft de bakens verzet en de accenten verlegd. SCO speelt gevarieerder en dynamischer.

Hoofdklasse A zit met de leaguebewoner KCC/SO natural uit Capelle, het versterkte en flink aan de weg timmerende Groen Geel uit Wormer, de hongerige, onvoorspelbare buren van Mid Fryslân uit Grou en de listige Gelderse vallei verenigingen Wageningen, OVVO/De Kroon, de Meeuwen en Oost-Arnhem vol uitdagingen. 

De Arnhemmers staan komende zaterdag in Friesland op de stoep. De geslepen Ron Steenbergen staat nog altijd aan het roer en met de jongere broertjes Broenink, sluipschutter Rick Verdouw en de Arnhemse meisjes waar Noa Kapteijn is overgekomen vanuit Wageningen, staat er een niet te onderschatten team binnen de lijnen. Maar de Friezen moeten gezien de onderlinge kwaliteiten in staat zijn om de punten in eigen huis te houden.

SCO oefende succesvol met een prima 2e helft tegen LDODK, een gedegen prestatie tegen HKV/Ons Eibernest, vlagen zeer fraai korfbal tegen een hard spelend OWK waar met name de SCO-dames zich met het scorend vermogen wisten te onderscheiden en een duel in en tegen Drachten waar de pijp bij veel spelers leeg was maar de kastanjes wel uit het vuur werden gesleept.

“Een avondje SCO!” is het nieuwe begrip. De Friezen spelen hun duels by night en hopen hiermee op meer publiek langs de lijn. Een spannende wedstrijd afsluiten met een 3e helft in de kantine om de fraaie korfbalacties nog even door te kunnen nemen. Zaterdag 19:00 uur op de Hoolttuun. SCO versus Oost-Arnhem. U bent van harte welkom!

Website realisatie: HelderHoogeveen.com