Livescore Livestream

Dynamiet in de Steense

Geplaatst op: 02 feb 2018 om 14:20 door redactie

De noordelijke  derby met extra lading. Nic./John Schokker Makelaardij zal proberen de laatste strohalm te grijpen om zo nog theoretische kans te houden op lijfsbehoud. Nadat eerst Ricy Wu uit de hoge hoed werd getoverd is het afwachten welk konijn nu tevoorschijn wordt gehaald. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Kees Vlietstra lonkt naar de vacante positie bij de plaatselijke FC maar wie weet en pakt hij er terloops een plekje in de Flokstra brigade bij. De kans is echter groter dat het doek voor de korfbaltrots van weleer gaat vallen en dat de Groen Witte tijgers na dit seizoen nog een stapje verder terug moeten doen. Het einde van de meest noordelijke topclub lijkt in zicht. De Stadjers dreigen rechtstreeks af te moeten dalen naar de overgangsklasse. Iconen Vlietstra, Poelstra, Gerritsen, Boode en Wu zullen zich morrend en mopperend omdraaien in hun Groningse korfbalgraf.

De achterban uit de Martinistad zal gemobiliseerd worden. Flink gebral en gelal op de houten tribunes. Het verbale gesnoef vraagt om stevig tegengas van de nuchtere Friezen. De AegleAcht heeft dat nu extra nodig om weg te kunnen blijven van de onderste plaatsen. SCO verloor de afgelopen drie wedstrijden op rij waarin het maar 63 keer tot scoren kwam en een gemiddelde van 21 doelpunten per wedstrijd is voor een hoofdklasseploeg te mager.

Het gas moet er zondagmiddag op. Focussen op het doel en uitgaan van de eigen kracht. Bij winst worden de Groningers op onoverbrugbare afstand gezet. En als Rohda haar goede vorm vasthoudt dan raken de Maartensdijkers ook bijna uit beeld. 

Moedig de AegleAcht aan en laat het kruit ontvlammen. Een spetterende korfbalmiddag met knallend dynamiet in de Steense, dat is wat we willen zien. Trommel en roffel SCO naar de overwinning!

Ik zie u zondagmiddag,

Hans     

Website realisatie: HelderHoogeveen.com