Livescore Livestream

De galavoorstelling wordt een worsteling

Geplaatst op: 16 okt 2017 om 12:39 door redactie

Het was een perfecte dag om het publiek te trakteren op een wervelende korfbalshow. Maar SCO worstelde en zakte met het schotpercentage naar een zeer bedenkelijk niveau. Op achterstand werd de koploper door de rode lantaarndrager naar de thee gestuurd. Na een opleving aan het begin van de 2e helft nadat de Friezen 7x op rij scoorden leek de thuisploeg alsnog af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Maar een Winter bij de herfstkampioen onder zomerse temperaturen bracht de boel behoorlijk aan de kook. In de laatste minuut profiteerden de gasten van een onverwacht ontvangen vrije bal waardoor ze het eerste punt van de Stellingwervers leken af te snoepen. Opnieuw was het youngster Julian Frieswijk die in de slotseconden de AegleAcht alsnog aan de overwinning hielp. Voor de 3e keer op rij won SCO met het minimale verschil waardoor het puntenaantal gestaag toeneemt maar het doelsaldo hiermee geen gelijke tred houdt.

Door een rugblessure bleef Henk Jan Bakker aan de kant en mocht Wessel Melder na zijn prima invalbeurt van afgelopen weekend starten in de basisacht. Op een zon overgoten Hoolttuun ging het goed opgekomen publiek er lekker voor zitten. Het was even wachten op het arbitrale duo dat het gifgroene arbiterstenue omwisselde voor stemmig grijs omdat de Eibers ook fan zijn van de geelgroene hemdjes.

SCO creëerde in de beginfase volop kansen maar het waren de gasten uit de hofstad die de score openden. Een fraai afgeronde doorbraakscore van Britt Rottink werd door de scheids niet gehonoreerd. Hij had een overtreding gezien, floot de score weg en legde de bal op de stip die door Pascal Frieswijk professioneel binnen gebracht werd. Ook het 2e aanvalsvak wist zichzelf niet te belonen door de kansen zuiver af te ronden. Ondanks dat de Friezen de overhand hadden liepen de Eibers weg naar 1-5. Directe coaching mocht niet baten, de AegleAcht modderde voort. Na 15 minuten knalde Wessel Mulder met een hoog schot de 2-5 door de mand direct gevolgd door Julian Frieswijk die een snelle pass van zijn vakgenoot vlak onder de korf succesvol kon afronden. Nadat Pascal Frieswijk een doorbraak van Menno de Vries binnenbracht sloot SCO op 4-5 aan. HKV vluchtte in de time out en de Haagse coach wist zijn team weer op de eerder ingeslagen weg te krijgen. De Eibers liepen weg naar 4-8 toen Annick Koning vanwege een blessure naar de kant ging en Kim van Dalen haar plek innam.

Na een snelle wegtrekactie scoorde Britt Rottink 5-8, HKV antwoordde maar door dubbele scores van Julian Frieswijk in het achterveld kropen de Friezen dichterbij. De Hagenezen die via videobeelden de wedstrijd van vorige week hadden gezien probeerden met het achterverdedigen Pascal uit de tent te lokken. Maar nu deed de captain wat hij vorige week had nagelaten. Op goed uitblokken van Kim van Dalen dreunde hij vlak voor de korf met een doffe klap de 8-10 binnen waarna de scheids floot voor het rustsignaal. Daar waar SCO dikke dubbele cijfers had moeten scoren bleven ze steken op een schamele 8 doelpunten. 

In de kleedkamer goot de coach Aegle’s wonderelixer in de kelen van zijn team. En dat hielp. Binnen 3 minuten kwam de thuisploeg via scores van Julian Frieswijk en Menno de Vries niet alleen op gelijke hoogte maar ging over de Eibers heen. De Hagenezen grepen naar de time out maar dat mocht niet baten. Julian Frieswijk scoorde opnieuw en ook zijn oudere broer Pascal bleek van de toverdrank te hebben gesnoept net zoals Anouk Hoekstra die met steeds meer overtuiging begon te spelen. Ze nam zelfs zoete wraak nadat de scheids ook haar score niet erkende maar ook haar tweede vrije bal die ze hiervoor in de plaats kreeg feilloos door de mand joeg. De AegleAcht denderde via een nieuwe score van Anouk Hoekstra door naar 18-12 en leek niet alleen op weg naar een eenvoudige overwinning maar leek alsnog in staat het doelsaldo flink op te gaan krikken. De coachingsstaf besloot om de basisacht in ere te herstellen maar die omzetting pakte dit keer minder gelukkig uit. Onder aanvoering van Bas Kortleven en Rick van Rossen zetten de groengelen de achtervolging in. Ondanks nieuwe scores van Julian Frieswijk en Menno de Vries kwam HKV via 20-16 en 21-20 steeds dichterbij. De rentree van Melvin Frieswijk in het aanvalsvak voor Wessel Mulder mocht niet baten.

Met nog een minuut te spelen wilde SCO in ieder geval de overwinning in de wacht slepen. Bij het gestaffeld uitbrengen van de bal oordeelde de scheids dat SCO dat deed over teveel onnodige schijven. Hij floot tot grote ontsteltenis van alles wat blauw aanhing voor spelbederf en kende de gasten een vrije bal toe. Die lieten zich dit buitenkansje niet ontgaan en een paar seconden voor tijd was de stand tot grote frustratie van de SCO-aanhang op 21-21 weer in evenwicht. HKV/Ons Eibernest leek op weg naar het 2e punt in deze competitie. Voor SCO zou dit het eerste verliespunt betekenen. Met nog een paar seconden op de klok ging de bal naar Julian Frieswijk. Die aarzelde niet en achteruitspringend bij de achterlijn poeierde de onverschrokken matchwinner tot grote opluchting van het Friese publiek de winnende 22-21 door de mand. SCO won deze belabberde wedstrijd waarbij het schotpercentage in de eerste helft onder de 10% schoot.

Een week rust om de batterij opte laden. Na lastige tegenstanders lijkt SCO de meeste moeite met zichzelf te hebben. Het vertrouwen in eigen kunnen heeft een opkikker nodig. De volle winst uit 7 wedstrijden en fier bovenaan is natuurlijk een uitstekend resultaat alleen moet het schotpercentage stabieler worden. Sneller spel met schotklok, dat ligt SCO wel. Als herfstkampioen mag de AegleAcht laten zien dat het dit seizoen in de zaal ook heel wat in de mars heeft. In Wolvega en omgeving blijft men dromen van een herbeleving van de glorieuze tijden.

Hans

Scores: Julian Frieswijk 8, Pascal Frieswijk 5(2), Menno de Vries 4, Anouk Hoekstra 3, Britt Rottink 1, Wessel Mulder 1

FOTO: PEEMMEDIA
            Gerrit Jan Prakken

Website realisatie: HelderHoogeveen.com