Livescore Livestream

De eerste horde is genomen

Geplaatst op: 12 nov 2017 om 12:48 door redactie

De lampionoptocht voerde SCO naar de oevers van de Sloterplas in Mokum. ROHDA deed de deur open. Een vriendelijke glimlach was niet voldoende om de punten in de rugzak gestopt te krijgen. Daar moest toch echt een prestatie voor geleverd worden. Uiteindelijk werd de tas gevuld maar kon niet iedereen ongeschonden de jungle in Ookmeer verlaten. De plaatselijke hulpdiensten kwamen handen tekort om links, rechts maar ook achter ingetikte ruiten te repareren.

In de wat steriel aandoende, matig gevulde hal haalde de in het strak zwart geklede Frieswijkbrigade een hoog scoringspercentage bij het inschieten. Onder de dreunende technoklanken plofte de ene na de andere bal door de kunststof mand. Het begin van deze seizoenopening was goed, de gezonde wedstrijdspanning duidelijk voelbaar. Nadat de scheids het beginsignaal had gefloten ging Julian Frieswijk op dezelfde voet door en knalde uit één van zijn eerste pogingen onder druk met een afstander de openingstreffer op het scorebord. Toen hij even daarna een doorbraak forceerde en onreglementair werd opgevangen verzilverde hij de terecht gegeven stip. De thuisploeg kwam via een vrije bal en een afstandsschot langszij en nam zelfs de voorsprong. Anouk Hoekstra herstelde met een kort schot het evenwicht op 3-3. Vanuit het achterveld schoot Melvin Frieswijk zuiver de 3-4 binnen en verzilverde Menno de Vries een vrije bal. ROHDA antwoordde via Silvana ten Hulsen maar de Friezen schroefden het tempo op, combineerden beter en na een snelle doorbraak op de vierkante meter scoorde Anouk Hoekstra fraai de 4-6 en liepen de gasten via verzilverde stippen van Melvin Frieswijk, na doorbraakacties van Annick Koning en Menno de Vries, weg naar 4-8.

De Amsterdammers hebben een krachtig team. Zij stroopten de mouwen meer op waardoor er veel éénschots aanvallen ontstonden. Als een tenniswedstrijd golfde het spel op en neer. De Mokumse dames trokken met rommelige frommelcombinaties en veel fysiek gebeuk de stand weer in evenwicht op 8-8. Anouk Hoekstra scoorde haar 3e doelpunt maar via opnieuw Silvana te Hulsen, die ook haar 3e treffer noteerde werd het 9-9. Via een snelle wegstartactie vanuit de paalzone knalde Britt Rottink de 9-10 op het bord en even later werd Menno de Vries goed vrijgespeeld waarna hij zuiver de 9-11 binnen prikte. Uit het niets plofte de zwarte parel 10-11 binnen waarna SCO meer overwicht op het spel leek te krijgen. Met een mooi zwevende afstander scoorde Anouk Hoekstra opnieuw, sloot Annick Koning een vlotte vakcombinatie doeltreffend af en schoot captain Henk Jan Bakker vanuit stilstand de ruststand naar 11-14.

Een gemotiveerd SCO startte de 2e helft met een lange aanvalscombinatie door prima dynamisch reboundwerk van Julian Frieswijk met veel herhalingskansen voor Henk Jan Bakker, een snelle doorbraak van Anouk Hoekstra en een vrij naschot van de wat onzichtbare Iris Hulzebosch. Maar het was de thuisploeg die na een frontale botsing van de van Hulsen sisters via Kenny Lauf de 12-14 scoorde. Coach Aegle meldde zich langs de lijn en wees zijn team op gemaakte afspraken. De Stellingwervers pakten het goed op en de Friese motor begon te draaien. Via schoten van Annick Koning (2x), Menno de Vries en Iris Hulzebosch liep de AegleAcht weg naar 13-18 en nadat Britt Rottink vanaf de zijkant de 13-19 binnen plofte greep de Amsterdamse coach via een TACOTO in. Een dameswissel was het gevolg.

Supersub Frank vd Veen kwam voor Henk Jan Bakker. En het was gelijk raak. Een onnavolgbare snelle doorbraak leverde een stip op die Julian Frieswijk professioneel verzilverde. Een stampvoetende Aegle ontplofte nadat Silvana ten Hulsen, waar Annick Koning te weinig grip op kreeg, weer profiteerde van het onhandig opstellen en Kenny Lauf de 14-20 binnen stipte. Na een botsing moest Robin met de ranja er aan te pas komen om Melvin Frieswijk, die stevige duels uitvocht met de listige Kenny Lauf, op te lappen. Henk Jan Bakker nam de verdedigende taak weer op zich waarna Frank vd Veen Menno de Vries afloste in de aanval. En opnieuw was het Frenkietime. Met een afstander poeierde hij de 15-21 binnen. 

De AegleAcht kreeg de overhand. Julian Frieswijk vloog door zijn vak om afvallende ballen te onderscheppen en Britt Rottink wist steeds vaker de ballen uit de rommelige aanvalscombinaties van de Amsterdammers te stelen. Coach Taco zette de wisselcarrousel open. Vanuit het achterveld scoorde Julian Frieswijk 15-22 en stuiterde Henk Jan Bakker de voorsprong naar 15-23. Nadat Britt Rottink vanuit haar wegstartactie scoorde en Anouk Hoekstra haar doorbraak met een handige wegstapactie met haar 5e treffer afrondde, was de wedstrijd gespeeld. SCO verloor de focus en verslapte onnodig. De geelzwarten profiteerden en scoorden nog 3x in de laatste 2 minuten waardoor de eindstand 19-25 werd. 

De andere favorieten lieten ook geen steken vallen. AW/DTV haalde de punten op in Harderwijk en Groen Geel denderde de laatste 10 minuten over het Groningse Nic./Alfacollege. Opmerkelijk was de forse winst van Tweemaal Zes op Wageningen. De Dikbrigade uit Wormer komt zaterdag op bezoek in de Steense. Reserveer die datum in de agenda. SCO kan de achterbansteun tegen deze dark horse goed gebruiken. De eerste stap op weg naar een mooie eindklassering is gezet. Het was nog niet overtuigend maar de AegleAcht is op de goede weg de hoge verwachtingen waar te maken.

Hans

Scores: Anouk Hoekstra 5, Julian Frieswijk 4(2), Britt Rottink 3, Annick Koning 3, Menno de Vries 3, Melvin Frieswijk 3(2), Henk Jan Bakker 2, Iris Hulzebosch 1, Frank vd Veen 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com