Livescore Livestream

Daar komen de schutters

Geplaatst op: 10 dec 2018 om 09:15 door redactie

De roedel was door elkaar gegooid en er werd onwennig aan elkaar gesnuffeld. Het was aftasten naar de vaste patronen maar tegen het einde van de eerste helft leek de orde hersteld en kon op 11-12 de kleedkamer opgezocht worden.  Waar de wil aanwezig was ontbrak de teamgeest en vooral het scorend vermogen. Op 13-13 na rust brak de Landmanshow aan en gaf deze Wageninger schietles aan de haperende Friese schutterij.  Via 14-20 werd het 18-27 nadat de ook de blauwwitte secondanten Broenink en ter Maten hadden laten zien hoe je een bal door de mand moet jagen. Nadat de Wageningse mannen 26 van de 27 treffers op hun naam hadden geschreven, Landman alleen nam er bijna  een dozijn voor zijn rekening, legden ze hun wapens af en mocht de van een blessure terugkerende Henk Jan Bakker de wedstrijd op 23-27 in het slot gooien. 

De coachingsstaf had na het debacle in Driebergen de vakken door elkaar gegooid en Annick Koning een basisplaats gegeven ten koste van Inge Delfsma. Waar tijdens het inschieten de ballen uit alle hoeken makkelijk door de korf gingen was het na het fluitsignaal zoeken naar treffers. De gasten openden met 0-2 waarna Sjoerd Tel raak schoot. Interessant waren de duels tussen Melvin Frieswijk en de Wageningse alfaman Jasper Broenink die elkaar aanvankelijk geen duimbreed toegaven. Nadat Annick Koning haar korte kans vlak naast de korf zuiver afrondde mocht de captain van Wageningen herhalen op zijn uitvoering van de vrije bal waardoor het 2-3 werd. Het zat SCO vanmiddag niet mee. De Friezen waren ongelukkig in de afronding en ook de leidsman zag het vaak anders dan de achterban op de tribune. Veel vrije ballen voor de blauwwitte formatie waar de kobaltblauwen vaak met lege handen stonden. Britt Rottink scoorde uit haar specifieke wegstartactie en Annick Koning herhaalde haar kunstje voor de korf en trok de stand gelijk. Via handigheidjes van Jasper Broenink en klungelende acties bij SCO begonnen de gasten weg te lopen. Menno de Vries die het erg lastig had tegen Steven Landman scoorde 6-8 maar zijn directe tegenstander haalde via een dubbele treffer zijn gram waarna Riko Kruit zijn eerste time out inzette.

Bij SCO ontbrak de overtuiging. Ondanks een treffer van Menno de Vries kregen de Wageningse mannen teveel ruimte waarvan ze dankbaar profiteerden en de stand naar 7-12 tilden. Nadat Britt Rottink na een krachtige doorbraak met een dubbelblok tegen de grond werd gesmasht mocht Wessel Mulder de stip verzilveren. Nadat hij ook een reboundschot afrekende en Melvin Frieswijk uit een handigheidje na een doorbraak van Sjoerd Tel doel trof  kon SCO vlak voor het rustsignaal op gelijk hoogte komen. Door niet alert te reageren op de speelklok konden de teams op 11-12 naar de thee.

Een boze Riko Kruit veerde van de bank op nadat de gemaakte afspraken niet goed uitgevoerd werden. Dat miste zijn uitwerking niet en met een fraai zwevend schot knalde Melvin Frieswijk de gelijkmakende 12-12 binnen. Britt Rottink schoot na een rustige aanvalsopbouw SCO op een 13-12 voorsprong waarna het tij leek te keren. Maar een gemakkelijk weggegeven stip en een zuiver schietende Steven Landman zorgden ervoor dat de gasten het commando overnamen. Waar de thuisploeg teveel energie stopte in verbale agitatie richting de leiding stelden de Wageningers hun vizier op scherp en profiteerden eenvoudig van het gebrek aan scherpte in de verdediging. Anouk Hoekstra schoot uit vrije positie 14-16 binnen maar de artillerie van de bergbewoners knalde onverdroten door en schoot de Stellingwervers aan flarden. Henk Jan Bakker werd ingebracht voor Menno de Vries om de druk op Landman te verhogen. En dat bood enig soelaas. Kim van Dalen scoorde 15-20.

Het Wageningse bombardement hield via Landman en Broenink aan. Britt Rottink ging naar de kant voor Lianne Bangma. Henk Jan Bakker zette zijn trukendoos open en lokte overtredingen uit. Hij bracht hiermee de stand op 16-22 waarna Menno de Vries vanaf de zijkant raak schoot. Sjoerd Tel en Menno de Vries wisselden elkaar af in de aanvallende en verdedigende rol maar het leverde weinig rendement op. Wessel Mulder stipte 18-22 binnen maar Steven Landman was niet meer te houden. Met elk schot liet hij het scorebord verspringen waarbij Jasper Broenink zijn voorbeeld volgde. Op 18-27 was het Wageningse kruit verschoten en mocht SCO via tweemaal Henk Jan Bakker, Annick Koning, Menno de Vries en Lianne Bangma de stand een draaglijker aanzien geven waarna op 23-27 het eindsignaal klonk.

Opnieuw geen punten. Er moet gesprokkeld worden om dit seizoen te overleven. Komende zaterdag naar Arnhem waarna de dubbele ontmoeting volgt tegen de buren uit Grou. De coach van Mid Fryslân werd weer gespot op de tribunes van de Steense. Het zullen venijnige derby’s worden die wel eens bepalend kunnen worden voor het lijfsbehoud. Eerst maar eens deze wonden likken…

Hans

Scores: Menno de Vries 4, Annick Koning 3, Melvin Frieswijk 3, Henk Jan Bakker 3, Wessel Mulder 3(2), Britt Rottink 2, Sjoerd Tel 2, Anouk Hoekstra 1, Kim van Dalen 1, Lianne Bangma 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com