Livescore Livestream

Binnen!

Geplaatst op: 18 nov 2018 om 13:08 door redactie

Een prima start met als beloning de zoet smakende punten. Een seizoensopening vol passie, strijd en goed korfbal tussen twee teams die elkaar aanvankelijk geen duimbreed toe gaven. Na een gelijke ruststand op 11-11 zette de Rikoroedel aan en leek op 19-13 een eenvoudige overwinning binnen te slepen. Maar de Harderwijkers zijn en blijven een taaie tegenstander en nadat coach Daniël de Bruine de hulp van de ME had opgetrommeld wisten de gasten op 23-22 weer aan te sluiten. De met scherp schietende Sjoerd Tel en Menno de Vries en de ongrijpbare Kim van Dalen knalden SCO naar de bevrijdende overwinning waarna Sjoerd een verdiende publiekswissel werd gegund en Alwin Zwolle zijn debuut in de hoofdmacht mocht maken.

Met Sjoerd Tel naast zich voor de geblesseerde Henk Jan Bakker opende Wessel Mulder de wedstrijd in het eerste aanvalsvak aangevuld met Britt Rottink en Kim van Dalen. De verdediging werd gevormd door Inge Delfsma, Anouk Hoekstra, Melvin Frieswijk en Menno de Vries. Het was zoeken naar de openingen. Omdat de verdediging goed sloot, Inge Delfsma zoals vertrouwd verbaal energie en vertrouwen in haar team pompte en Wessel Mulder heerste in de aanvalsrebound kregen de spitsen volop mogelijkheden om te herhalen en hun vizier op scherp te stellen. Na enkele pogingen schoot Sjoerd Tel de openingstreffer binnen en na vrije doorbraken van de powergirls knalde hij van afstand ook de 2-0 op het scorebord. De Oranjebrigade vond de aansluiting en nam zelfs een voorsprong waarna SCO via rake schoten van Kim van Dalen en Menno de Vries het commando overnam. Het bleef stuivertje wisselen in de eerste helft. Waar Kim van Dalen een fraaie doorbraak zuiver afrondde en Menno de Vries vanaf de achterlijn onverbiddelijk raak schoot had Unitas steeds een antwoord klaar. Na opnieuw een zuiver schot van Sjoerd Tel en een energieke wegtrekactie van Britt Rottink leek de thuisploeg op 8-6 afstand te gaan nemen maar weer kwamen de gasten langszij en grepen brutaal de voorsprong. 

Na opnieuw een flitsende passeerbeweging snelde Kim van Dalen langs Mirjam Postma en liet haar hielen zien. Haar zuivere afronding bracht de gelijke stand op 9-9 maar de Gelrenaren veroverden opnieuw de leiding. Bij SCO is de laatste week geïnvesteerd in de teamgeest. Er werd gezocht naar de hot zijnde pionnen en Menno de Vries en Sjoerd Tel werden naar hun optimale posities gemanoeuvreerd. Deze mannen beloonden het vertrouwen met rake treffers waarna de soeverein leidende Johan Vries beide teams op 11-11 naar de thee floot. 

Na rust schoot Unitas uit de startblokken en met een raketschot die het plafond van de Steense schampte denderde Mike van Boven de 11-12 door de mand. SCO keek even beduusd toe waardoor de gasten de bal uit de aanvalsopbouw van de kobaltblauwen wisten te stelen. Een getergde Riko Kruit sprong van de bank en schreeuwde zijn team bij de les. De Rikoroedel was op scherp gezet en de tanden werden ontbloot. Via een vrije bal van Anouk Hoekstra en een zuiver schot van Kim van Dalen die listig profiteerde van de vrije ruimte, kwam de thuisploeg op 13-12. Sjoerd Tel werd in positie gezet en denderde de 14-12 door de mand waarna Melvin Frieswijk de rebound wist te veroveren en in de directe vervolgactie 15-12 scoorde. Na een doorbraak van Menno de Vries die hij met een onmogelijke Houdini-act onder luid gejuich van het publiek door de mand frommelde ging bij Unitas alle seinen op rood en werd de stormbal gehesen. Johan Vries had zijn fluitsignaal voor de terechte stip lang genoeg aan gehouden om de score toe te kennen. Wessel Mulder scoorde uit zijn eigen opportunistische omdraai sprongschotactie de 17-12 waarna Ineke de Boer binnen de lijnen werd gebracht voor Floor Munnik. Met luide sirenes en gloeiende zwaailichten zette Unitas de achtervolging in. Ondanks rake schoten van Menno de Vries en de vele duels winnende Melvin Frieswijk kroop Unitas/Perspectief op 19-15 steeds dichterbij.

De coachingsstaf greep naar de time out om het gevaar te keren. Daniël de Bruine zette de wisselcarrousel open en bij SCO kwam Annick Koning binnen de lijnen voor de aangeslagen Kim van Dalen die een onbedoelde tik had gekregen. Anouk Hoekstra schoot haar team naar 20-15. De Oranjehemden bleven onder aanvoering van Ineke Boer gas geven en verkleinden de achterstand naar 20-18. Een rustig aanleggende Menno de Vries zorgde voor lucht door onbewogen vanuit vrijstaande positie de 21-18 binnen te knallen.

De sterk spelende Kim van Dalen kwam terug in het spel om het ingebrachte gevaar bij de Oranjebrigade af te stoppen. Met de turbo’s erop werd gezocht naar de optimale combinaties. Kim van Dalen met haar vijfde treffer en de scherp schietende Sjoerd Tel wisten de thuisploeg uit de graaiende handen van Unitas te houden die op 24-23 steeds dichter in de nek begon te hijgen. Doelpunten van Menno de Vries en Annick Koning die professioneel profiteerde van de vrije ruimte na vijandelijke noodgrepen zorgden voor de verdiende overwinning. Onder luid applaus van de dankbare achterban werd Sjoerd Tel  een publiekswissel gegund. Alwin Zwolle maakte zijn opwachting in de hoofdmacht en wist dit bijna te bekronen met een debuuttreffer. De eerste, zwaar bevochten punten van dit zaalseizoen kunnen in de pocket.

Komende zaterdag staat AW/DTV op de stoep. De Mokumers rekenden eenvoudig af  met Mid Fryslân en hun stadsgenoten gaven Dalto klop. Wageningen won de burenruzie van de Arnhemmers. In Mokum wordt gerekend op een plek in de play-offs. SCO heeft de steun van de achterban nodig om dit plan te ondermijnen. Voorlopig eerst genieten van de prima overwinning. 

Hans

Scores: Sjoerd Tel 7, Menno de Vries 7, Kim van Dalen 5, Anouk Hoekstra 2, Melvin Frieswijk 2, Britt Rottink 1, Annick Koning 1, Wessel Mulder 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com