Livescore Livestream

Afbraaktactiek kan SCO niet afstoppen

Geplaatst op: 08 okt 2017 om 14:08 door redactie

Niet alleen het drijfnatte, gestaag vallende miezerweer maakte het voor het publiek onaantrekkelijk om langs de lijn te staan. De oefenmeester van Oost Arnhem, ooit een gerenommeerd international en ex-coach van een leaguevereniging stuurde zijn team met negatieve opdrachten het veld in. Afbreken, ontregelen en uit de wedstrijd spelen. Het achterverdedigen als leidende tactiek, de spitsen in dubbele dekking en kijken of je zo de koploper een beentje kunt lichten. In een vervelende wedstrijd waarin de scheids veel moeite had om het spel in goede banen te leiden bleven de Friezen overeind en kon de AegleAcht als herfstkampioen terugkeren naar Oldeholtpade omdat de nummers 2 en 3 in een onderling duel gelijk speelden. SCO staat nu drie punten los van de achtervolgers en ontvangt komende zondag rode lantaarndrager HKV/Ons Eibernest.

Het begon met Arnhems vuurwerk en dreigend tromgeroffel langs de lijn en Aegle Frieswijk die zijn team bij het inschieten en de groepshug fel toesprak en concentratie en scherpte eiste. "Vol d’rin!", was het motto. SCO speelde in het karaktervolle zwart. Na een mislukte doorbraak van OA opende Julian Frieswijk met een onderhandse inspringbal de score nadat hij zijn tegenstander bij de rebound het bos had ingestuurd. Vanaf hoek achterlijn poeierde de Arnhemse captain de gelijkmaker binnen. Na kansen voor SCO glipte Annick Koning vlotjes langs haar tegenstander en scoorde uit het boekje na goed aangeven van Pascal Frieswijk de 1-2. Een Broeninkboy scoorde tegen waarna Henk Jan Bakker met een hoog schot de Stellingwervers weer op voorsprong bracht. Met een atletische reboundactie scoorde Julian Frieswijk daarna 2-4, stipte OA raak, dreunde Britt Rottink met een doffe knal de 3-5 binnen en creëerde Julian Frieswijk met een vlak schot uit het niets het eerste gaatje op 3-6. 

OA strooide meer venijn in het spel. Her en der ontstonden opstootjes na verbaal en fysiek duw- en trekwerk. Pascal Frieswijk die niet wist te profiteren van het feit dat zijn heer achter het aangeefblok bleef hangen, kreeg steeds meer de hoon van het thuispubliek over zich heen. SCO liet zich uit de tent lokken, sprong te fanatiek in en ging mee in de agressie waarvan de Arnhemmers profiteerden en op 6-6 aansloten. Julian Frieswijk scoorde, OA antwoordde waarna de thuisploeg zelfs de voorsprong nam. Pascal Frieswijk verzilverde een listig verdiende, eigen stip.

Menno de Vries moest vol aan de bak om zijn verdedigende kwaliteiten te laten zien. En met steun van zijn vakgenoten gaf hij weinig ruimte weg aan superspits Rick Verdouw. Britt Rottink die stevig overeind bleef tegen een bulldozer met grondverzet kwaliteiten wist regelmatig een bal uit de aanvalspatronen van OA te stelen. Het spel werd grimmiger en de Arnhemmers bleken geen boodschap te hebben aan de week van de scheidsrechter. Hij werd regelmatig met verbale agressie geconfronteerd. Op 10-8 bracht de trainersstaf Wessel Mulder voor Pascal Frieswijk die gefrustreerd tegen zichzelf begon te spelen. Na doorbraken van Menno de Vries en Britt Rottink kon Wessel Mulder, die terug kan kijken op een prima invalbeurt, de teams op 10-10 naar de kleedkamer stippen.

Na een doorbraak van Julian Frieswijk die zijn bovenhandse boogbal niet succesvol kon afronden bracht de derde Broeninkbrother zijn team op voorsprong. De man van de wedstrijd, Julian Frieswijk, revancheerde zich knap door na een vlotte vakcombinatie de 11-11 aan te tikken. Het ging nu over en weer waarbij coach Aegle vooral geduld predikte. SCO werd door een agressief Oost Arnhem flink op de proef gesteld. Door opnieuw Julian Frieswijk, Anouk Hoekstra en Annick Koning, die profiteerde van het kruisen met haar vakgenote, bleven de Friezen in het spoor.

De regen maakte de geelblauwe bal steeds zwaarder en kon er alleen nog maar op pure kracht geschoten worden. Frank vd Veen loste Henk Jan Bakker af in de aanval omdat zijn vak vastliep in de aanvalspatronen. En supersub Frank deed wat hij zo vaak doet. Hij knalde van afstand de 14-16 door de mand. Ook OA wisselde en bracht droge Arnhemse meisjes. De gasten sloten aan waarna Menno de Vries doel trof. De thuisploeg scoorde tegen waarna Frank vd Veen de achteraf winnende treffer door de mand schoot. Op 17-18 floot de scheids deze anti-korfbalwedstrijd de boeken in. Punten inpakken, afdrogen en de lange rit terug naar het Noorden.

De AegleAcht blijft ongeslagen aan kop en laat zien ook lastige wedstrijden tot een goed einde te kunnen brengen. Volgend weekend de laatste veldwedstrijd van 2017. De vooruitzichten zijn goed. Droog en warm en daarmee een mooie gelegenheid om als herfstkampioen het publiek te trakteren op een doelpuntenfestijn tegen de laagvliegers uit Den Haag. Want naast het fantastische puntenaantal door de volle winst uit alle wedstrijden mag het doelsaldo wat opgepimpt worden.

Hans

Scores: Julian Frieswijk 6(1), Wessel Mulder 3(2), Annick Koning 2, , Frank vd Veen 2, Britt Rottink 1, Anouk Hoekstra 1, Henk Jan Bakker 1, Pascal Frieswijk 1(1), Menno de Vries 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com