Livescore Livestream

Algemeen

K.v. SCO, de korfbalvereniging waar zowel top, wedstrijd als breedtekorfbal wordt gespeeld. De vereniging beschikt over een mooi sportcomplex met en een super mooi gelegen sportveld in de landelijke omgeving van Oldeholtpade, met een eigen kunstgrasveld, kantine en ruime parkeergelegenheid.
 
Op dit moment telt de club 274 leden, waarvan 184 spelend lid zijn. De spelende leden zijn verdeeld over maar liefst vijf seniorenteams, waaronder één midweekteam, één A-team, één B-team, één C-team, drie D-teams, vijf E-teams en één F-team. De allerjongsten, vanaf 3 t/m 6 jaar, kunnen terecht bij de Kangaroeklup. Deze groep telt op dit moment 23 leden.

Teams
De jeugdteams van korfbalvereniging SCO worden ingedeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

 • F pupillen       ongeveer van 5 tot 7 jaar
 • E pupillen       van 7 tot 9 jaar
 • D pupillen       van 9 tot 11 jaar
 • C aspiranten   van 11 tot 13 jaar
 • B aspiranten   van 13 tot 15 jaar
 • A junioren       van 15 tot 18 jaar
Dit zijn de gemiddelde leeftijden en met dispensatie kan of kunnen spelers langer bij een team blijven spelen of kunnen eerder doorgaan naar een hoger team. Leden ouder dan 18 jaar worden in overleg ingedeeld bij een van de seniorenteams van SCO.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van onze vereniging: 
 

Mijn film from Marcel Fluitman on Vimeo.


Competitie

Deze verloopt in twee gedeelten, namelijk in de zaal en op het veld.

- Veldcompetitie:

 • van eind augustus tot eind oktober
 • van eind maart tot begin juni

 De wedstrijden en trainingen zijn op het korfbalveld op het  Sportcomplex De Hoolt-tuun in Oldeholtpade

- Zaalcompetitie:                  

 • van eind oktober tot eind maart

De wedstrijden en trainingen zijn in sporthal de Steense in Wolvega

Zomerstop : van juni tot eind augustus.

Contributie

De contributie bedraagt voor het korfbalseizoen 2017-2018:     

 • Pupillen D-E-F    €  ,- per seizoen
 • Aspiranten B-C   €  ,- per seizoen
 • Junioren A          €  ,- per seizoen
 • Senioren             €  ,- per seizoen

Het Jeugdsportfonds betaalt sportspullen voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Het Jeugdsportfonds betaalt dan ook het lidmaatschap van een sportvereniging. U kunt zelf geen aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Dat doet een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener of uw huisarts. Hij of zij vult de aanvraag in op de website van het Jeugdsportfonds. Heeft het Jeugdsportfonds de aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het fonds de rekeningen van de sportclub en de sportwinkel. De maximale bijdrage is € 225,- per kind per cursusjaar.

 Acties en ontspanning

Natuurlijk is het niet alleen korfbal wat de klok slaat. Zo worden er elk jaar ook uiteenlopende activiteiten georganiseerd buiten het korfbal om.

De vereniging

Om korfbalvereniging SCO draaiende te houden is er een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Naast het bestuur dat de hoofdzaken behandelt, zijn er meerdere commissies, die er gezamenlijk voor zorgen dat de vereniging optimaal draait.

Lid worden van k.v. SCO? vul hier het aanmeldformulier in. 

Mocht je na het lezen van dit alles nog met vragen zitten? Kom dan eens langs op het veld in Oldeholtpade, of in sporthal de Steense in Wolvega. Er zijn altijd wel enthousiaste mensen aan het trainen of spelen die meer informatie willen geven over de vereniging en het spel.

Voel je welkom bij ONZE vereniging!

Website realisatie: HelderHoogeveen.com